barnvakt o lite annat=)

Helgen då..hhmm.. ja det blev att jobba. men de gick bra.. Hela helgen gick fort iväg.. Älsklingen var hemma och byggde med sarjen på stalltaket (vet ej hur de stava)
Hoppas på att vetrinärn ska komma slutet av veckan och kolla tänderna på hästarna och ge Akke o Lillen sissta vacc sprutan=)

Akke gått jätte fint på volten i helgen! Vi har varit i en svacka men vi börjar se ljuset igen:) alltså gud vilken snäll häst man få ha.. helt otroligt.. Han verkligen backar upp för mej!! Vi tränade som sagt lite galopp på volten och ja tänkte aha men va tusen vi provar att byta varv och byta galopp utan att bryta av då.. hhmm ja lättare sagt än gjort.. Visst akke va jätte snäll som förstod och kämpade på  haha.. han lyckades men ja därimot!! Ja måste verkligen tänkapå hållningen och på att hålla ihop hästen tametusan!!jaja så vi provade idag igen lite smått.. Bättre men de kan(SKA!!) bli bättre :)  Och akke måste träna på att orka hålla ihop sig också från höger galopp till vänster tro ja de va.. men de kommer bli toppen detta då...?? vi kanske bli nästa års champion ;D drömma kan man ju alltid... hhmm.. På lördag ska vi vara barnvakt åt mian brorson=) ska bli hur kul som hellst.. Ja ha värsta planen alltså;D Hyra film som han ska få välja, gå en skogspromenad och göra grisar/hästar av kottar och göra typ värsta kottlandet=) och självklart blir det säkert timmar i stallet =) Kom gärna med mer förslag!

Lillmannen ha verkligen vuxit nu på slutet.. oj oj så stor han ha blivit.. min stora killa som ja måste börja säga... hhmm min Lilleman....och hans ljusa svans börja växa bort=/ men men han är fin endå...min lilla bebis.. Och det kommer han alltid att vara fast han kommer typ bli 20 år och förhoppningsvis mycket mer=) Ja är verkligen avundsjuk på dom som få vara med från hästens start på livet..=)

Nä nu ska ja äta middag, älsklingen kom in hit till vännäs för han ska titta på en jordbrukar sen=) hoj hoj

Fredagsmys igen då ;)

Igår blev det fredagsmys på Gården!

Älsklingen for till en kompis direkt efter jobbet och hjälpte han med hans bil och sen möttes vi hemma och for tillsammans ner till Nordmaling och tänkte sponsra hemkommun lite heheh:)
Så det blev grilladkyckling, kall fläskaré,skinka, gurk/mimosa/potatissallad och sen blev det lite blandat godis som jaghade plockat på Sega innan jag kom hem=) blandannat ett kinder ägg var och bananasplit som var år hundrade man åt sen sisst=)Och se blev det en hyrfilm.. En låång film=) Australia :)

Bbrr..

Nu börjar det bli kallt om nätterna.. Så i dag kommer lastbilen hit med ett par säckar pellets=) så nu är det  vara att elda för kung och foserland!!! :D

Hästarna har gått super.. jag är mest nöjd med Akke idag.. Pga Nikita går lika fint varge gång! Han gick super på volten.. Galoppen börjar bli stadigare nu på han.. Dock inte så jätte bra än i riktig samlad då men.. De kommer..

Det gick inte så bra att fota inne i stallet idag.. Kameran tar inte så bra bilder i visst sken=/ jaja

Annars ha de varit en vanlig dag här på gården.. Ja ha gått stav gång med Hugo och ridit, städat, fyllt badkaret åt hästarna (hjälp av älsklingen) och ringt ocjh bokat tid hos vetrinären för sissta sprutan åt Akkeballe och lillemannen.. och även en koll på allas tänder! Så tillveckan skulle han komma då=)
 
Grattis Gunnar på din 60 år dag  Arnes 30 år dag.(Efterskott)  :) Och så kan ja gratta Alexandra då i förskott!! heheh på söndag fyller hon år..

Tack och hej


Nya stallet

Jag är så glad och nöjd med mitt "nya" stall=)

Super fint!! Snart kommer bilder:)

Mys framför tv i kväll

De kan väl alla hålla med om?? När det är regn och tråkigt väder då passar det väl bra med lite mys framför tv?
Jag tycker då de... Jag tänkte natta hästarna lite tidigare ikväll lägga på dom lite varma täcken som dom får gotta in sig i;D Och sen ha ja hyrt 2 filmer som ja tänkte jag och älsklingen ska se och äta pizza;D hehe få se va älsklingen tycker om min ide när han kommer hem ikväll=)

Jag har hyrt wallander cellisten & dumpa honom med Ben Afflec... Kanon :D

Fikat med Cillan idag på cafeét och bokat biljett ner till sundsvall med jobbet den 18 =) Ska bli grymt kul!! :)

Om helgen..

Ja helgen då..

Lördags blev vi bjudna på Arnes 30 års "kalas" Men vi for inte.. Dock mycket tråkigt att säga nej för jag var jätte sugen på att fara och komma ut lite efter den långa vilan i sängen/soffan.. Men som sagt som älsklingen sa.. Det är lika bra att  vara hemma och så man är riktig kry och inte smittar någon.. För hostan min kommer än lite nu och då.. Och det känns inte så trevligt att sitta att hosta som en tok bland folk och människor som man inte känner! Men ja hoppas att kvällen blev bra för han och hans familj! Men  vi tänkte på dej Arne! Men du slipper oss inte vi ska nog komma och överraska dej ;D

Annars ha de varit lugnt.. jag har köpt nya Takida och Beyoncecd skiva och filmen fast and Furious 3!! Sp lördag kvällen va räddad för oss endå=)

Och Vin Diesel är fortfarande min favorit av alla kändisar!! ;D

Ridningen idag: Som sagt hästarna har haft en längre tid vila nu pga min förkylning så idag blev det en skitt promenad.. Akke han skötte sig super.. Trott sitt pigga humör;D Det var första gången vi red över E:4an Men det skötte han super=) Nikita vi två hade en sämre tur. Inte själva ritten men det började regna.. haha Men det hindrade inte oss från våran härliga ritt genom skogen!!
Lillmannen han ha varit med och målat stallet heheh;D Ingen fortsättning på de:D

Målningen i stallet: Ja ha hade ju sagt att vi skulle bli klar med stallet idag men tyvär så har inte jag och "tiden" kommit så bra överrens med varandra än..
Takfärgen tog slut i kväll.. Men inte mycket kvar.. En bit åvanför stallgången är kvar och ytterdörrens insida och karm, lillens ena boxsida och insida är kvar. Och sen järnet på insidan av Nikitas är kvar.. Så de är inte så mycket kvar=) Så om älsklingen hinner köpa boxfärg och takfärg i morgon så hinner vi måla klart detta någon kväll.. =)??

Jobbar kväll i morgon så det blir ingen målning för mej =/

Tack och hej.. kramis

> Trissan-Love!

Armagnac 2009


Min skadade lilla häst

Hej svejs..

Jag trodde att jag  var på bättringsväge igår.. Men jag trodde fel.. Idga blev man sängliggandes en stund igen..usch.. jag har årkat mockat och gjort klat i stallet men fasen inge mer.. Jo sen har ju Nikita lyckas gjort illa sig!! Jag låg och sov och så började Hugo tok skälla i fönstret och jag med hjärtat i halsgropen flög upp mot fönstret!! haha Tok hästarna hade sitt dagliga busrace i hagen.. Och vakt Hugo måste berätta för alla när det är och sen valla dom ;D

Så där står ja och njutar och ser hur hästarna trivs med varandra och springer och hoppas och far.. Och så helt plösligt så släpper fästet under Nikitas hovaroch faller så illa så jag trodde att hon skulle bryta något  ben och sen rulla under tråden.. Jag slänger på mej täcket och springer ut och skriker efter Nikita i panik.. Hon kommer springande mot mej och  nedstänkt huvud och tittar med ledsna ögon.. Men min gumma säger jag och håller om henne.. jag kollar igenom henne och ser snabbt att hon har skrabat upp höger frambens insida, förmodligen av andra hoven eller  av sömmarna av skon.. Ojoj så vi smörjer på med lite bakteriedödande och något svalkande så blir det  nog bra.. Vi får göra en extra titt i kväll igen.. Min lilla pärla!! Men hon såg då  inte halt ut i all fall.. Så sen började deras tog race igen haha

Nu ska jag vila igen.. :) kramis

Sjuk= Influensan, grisjukan??

ja det blev så att jag blev hemma sen måndags... Det var nog dumt av mej kanske att jag for ut i lördags med tjejerna.. Men det var värt det!! =)

Jaja det har varit svårt att sova om nätterna.. jag har haft tungt att andas och hostan började härmomdagen.. usch.. Men jag känner mej piggare, men rinningen i näsan är kvar och halssmärtan..och lite trötthet.. Men som sagt det går då ingen nöd på mej i alla fall.. Jag trivs så bra här hemma och det är så avkopplade och skönt här på gården.. :D Mår jag så  här bra i morgon ska ja nog jobba på torsdag?=)
Älsklingen är inte sjuk än i alla fall=)

Annars ha de varit lugnt och skönt här...

Vi är bjudna på 30 fest på lördag.. Hoppas ja är bra tills dess.. I såfall vi ska dit så såg ja ett par jätte fina kavajbyxa och kavaj + väst som ja tänkte köpa och ha på mej.. Men de bästa med kavajkittet va att  man kunde ha det när som hellst.. En liten enkel men endå fin=) Så vi får se..

Idag har ja gjort nya skyltar till hästarna som jag tänkte sätta upp på deras boxar=)

Nä nu ska jag vila lite innan jag ska årka med att laga middag.. Hoj hoj..


Roliga saker har hänt men även en väldigt tråkig...

Hej.

Nu har jag lite att berätta om=)

Nu är stalltaket (ytter) färdiglagt och vattenläckan är lagad! Härligt :) och samma veva så fixade han till antenn på hustaket efter stormarna som har varit.. hehe vi ha väl varit utan kanaler minst en månad i all fall.. Men det ha då inte gått någon nöjd för oss för de inte... hahah vi är inga tv människor!!

Sen vill jag säga STORT grattis till min bror Alex som klarde mc-kortet för ett tag sen!! Härligt brorsan ;D Han kuggade inte en endå gång=)  heheh

Sen vill jag också säga STORT grattis till min stora syster Sandra som fyllde 29 år 11 september=)

Sen kan jag fortsätta med att säga grattis till mamma som fyllde 56 år 30 augusti. Den dagen firade hon här oss oss=) Så den morgon fick mamma en fin ros från gården Luckens trädgård!  Finns en bild här nedanför=) Även från den goda och fina middagen som vi bjöd på.. Grillad flintastek!

och en anna rolig grej hända bara för några minuter sen.. Det var en som ringde från Sundsvall och ville hyra en box här hos oss.. Det kan ja också förstå att dom vill heheh ;D
Så vi  få se om det kommer nån häst här i höst då:)

Sjuk.. japp i torsdags kväll blev man sängliggandes direkt efter jobbet.. Men det kunde inte stoppa mej att missa tjejkvällen med Cillan & Linn på lördagen inte.. Såja kände mej ganska så kry endå för att klara en god middag på kinaresturangen Eurasia och bion med mina vänner.. Och förståss en liten shoppingrunda inna bion...hehe.. eller ja inbillade mej att  ja var kry? För i idag är ja däckad igen!! ha knappt orkat gått ut till hästarna.. Och då är det dåligt.. Hoppas ja blir bättre tills i morgon så man kan jobba.. men som sagt skulle dom höra minsta lila host en hes röst så flyr väl alla hahaha...Älsklingen är i Fredrika nu och ska kolla på ett bygge. Så han kommer hem senare i kväll.. Men det är lugnt.. Jag sitter här och snorar framför dataskärmen en stund och sen blir det väl att se kanse någon film=)

Sen har ja en tråkig  nyhet..  Och väldigt ledsamt.. Dom här raderna är till dej Grynet & Pernilla!! Det var så hemskt det som hände.. Kan inte tänka mej hur svårt det kan vara att förlora en sån nära vän (hästen) när man är utomlands.. det är helt obegripligt...Jag kan bara försöka sätta mej in hur hemskt det känns för dej pernilla min vän.. Jag kan bara försöka.. Jag kom ihåg hur ja kände det när ja fick höra det.. Usch ja började gråta inom mej direkt och tänkte direkt på hur du måste ha känt dej Pernilla om ja nu kände mej så här ledsen.. Jag kan se en bild i mitt huvud hur du ser ut när dom ringde och berättade för dej..Jag kan förstå att eran utlandsresa inte kunde kännas så rolig dom sissta dagarna och att du ville hem.. usch  usch kan ja bara säga.. Och till dej Grynet.. Jag är så glad att ja fick se dej och lära känna dej! Och det bästa av allt var att du gav  Pernilla så mycket och gav henne en riktig knuff i hennes "tävlingskarriär" och framgång och i eran! Jag tror aldrig hon glömmer eran tid tillsammans utan ser vad du gav henne och lärde henne! Så  Cellbus prima Donna även så kallad Grynet.. Trotts dina unga ålder så ska du veta att du  betydde mycket här på jorden och du tog alla med storm, rakt in i ens hjärta!! Vila nu i frid och vaka nu över Pernilla... tack..! R.I.P

>Trissan du är saknad- LOVE


Lite bilder från tjejkvällen med Linn & Cillan


Bilder från älsklingens jobb :)


Några bilder på mammas födelsedag! En fin middag till dej mamma! =)


Nu är stalltaket renoverat =)


En ros från våran trädgård. Till mamma på hennes födelsedag!


Älsklingen fixar antenn så vi får in tv kanalerna igen efter stormen :D


Filmstund på jobbet

Oj vad det hade hänt mycket på stalltaket igår när jag kom hem.. Inte bara att stalltaket var ner rivet även en god middag stod klar!! Grillad flinta stek med potatis, sallad och kall beaniesås!! mm Gott..  :) Så idag skulle Kurt och Oskar spika fast plåttaket=)  Dom är säkert klar tills ja kommer hem vid 22.00 i kväll..=) Ska bli så spännande.. Sen blir det att isolera stalltaket och måla klart inne taket=) Mina små pollar, i vinter ska ni få de varmare om er!! hehe inte för att Nikita kommer att bli så nöjd men ;D

Ha faktist haft en tanke att kanske inte raka henne i år.. De beror  helt på om vi ska lägga renoveringen lite på hylla under vintern och spara pengar till sommarns renoveringar.. Då finns de mer tid att fara och träna osv?? =) Eller så rakar ja henne en gång nu så inte det blir så jobbigt för henne med fälla allt till sommarn?  Som Oskar säger.. Det hade varit så kul att se henne lurvig igen.. De va ju faktidt för 5 år sen :D Oj ja minns att handen typ försvann in i hennes päls hahah. men hon va jätte söt..då när vi red med sadel så såg man inte sadelgjorden hihihi.. jaja ska fundera ett tag till..

Pratat med mamma på morgon , ja hade hoppas att ja skulle väcka henne men inte de.. Hon höll påatt baka tårta för nu ska hon fira sin "andra" födelsedag hemme i Gävle=)

Igår hyrde ja en film som hette skuggan bakom värmen.. Oj så berörande bra!! Ska se den idag på jobbet på min delade tur.. Ids inte fara hem nu när man bara ha 3.5 timme ledigt innan nästa pass.. Så nu ha ja garderat mej med bärbaradatorn, lite gottis och filmen.. Så de ska ja göra under mina lediga timmar..Och kanske somna till en liten stund=)

Hoj hoj med er alla!!


>Trissan vi saknar dej

nytt stalltak=)

Ja nu var det ett tag sedan jag bloggade igen:D
Nu har mamma åkt hem i alla fall.. Tråkigt men man måste komma tillbaka till verkligheten igen.. Jag är så avundsjuk på dom som kan bara "åka" till sina föräldrar på "fredagsmiddag" eller bara hälsa på nån dag bara så där!! Men som sagt ja fick i alla fall rå om min mamma i en vecka! =) Den bästa dagen som ja minns de va då den dagen hon var kvar hemma medans ja o  älsklingen for på jobbet, för de är inte ofta man får se sin mamma mötande vid bron när man kommer hem.. Och så vardet städat hemma och maten var klar!! :D Den bästa maträtten  också! pannkaka!! Eller oskars;D
Annars ha tiden med mamma varit kul men den ha gått fort....För fort!!

Sen håller ja på att pynta på väggen i trappen upp.. Det ska bli en minnes vägg/bilder på släkt och familj.. Som ska sitta lite huller om buller..:D Så det blir finare och finare med mer tavler som kommer upp.. hahah så gissa hur mycket fotopapper som ha gått åt och ramar:D  men det är ganska kul!! och bilarna har fått en alldelens egen ram tillsammans.. 3 i en ram!=)

Hästarna fick en vilande vecka medans mamma var här så nu ska dom sättas igång igen... Även målningen i stallet stod stilla.. tanken var ju att mamma skulle få hjälpa till men tiden räckte inte till=/ haha jaja så det ska sättas igång nu för ja jobbar bara tre dagar till veckan=) och  nu är den röda färgen inköpt så nu ska väl även den kommas upp på väggen!! :)

I helgen rivs stalltaket ner.. Yttertaket...Så från tegelpannar blir det plåt.. Så det ska bli spännade och se när ja kommer hem från jobbet och få se hur de ser ut;D


>Trissan vi saknar dej

RSS 2.0